Saturday, August 30, 2014

DA LI JE NAPOLEON....?

DA LI JE NAPOLEON BONAPARTA U KEOPSOVOJ PIRAMIDI PRONAŠAO ELIKSIR BESMRTNOSTI ?

Od Dr.Great Success

Zašto je Kraljeva komora tako važna ? Zašto je to bitno za Moderni svet ?

Tokom stoleča veliki Lideri i vojskovođe su tragali za besmrtnošču. Iako su sebe smatrali Bogovima, ta konstantna opsednutost besmrtnošču, nikad nije prestala. Išli su u pohode, osvajali svet i konstantno tragali za Eliksirom. Mnogi istoričari čak tvrde, da dominantni motiv u hjihovim osvajanjima je bilo traganje za Eliksirom, a njihov dobar motiv je bio prigrabljivanje finansiske i teritorijalne moći. Neki od njih čak nisu imali ni dobar motiv, uprkos očiglednoj činjenici da to nije izgledalo baš tako.
            Jedan od relevantnih primera ove beskrajne potrage za besmrtnošču je i veliki Napoleon Bonaparta, koji je po primeru svog dalekog prethodnika Aleksandra Velikog tragao za tim napitkom, predmetom ili već šta bi to bilo, šta bi mu donelo besmtrnost. Napoleonu je Aleksandar Veliki bio velika inspiracija i u mnogim situacijama od ključne važnosti za njegovu vladavinu је Aleksandra i oponašao. Kao što je Aleksandar bio Kralj Makedona, hegemon Korintske lige, Veliki kralj Persije i Faraon Egipta, tako je Napoleon bio Imperator Francuske, Kralj Italije, Medijator Svajcarske konfederacije i Zaštitnik Konfederacije Rine, a da je uspeo da uđe u Rusiju bio bi i Zaštitnik Severne Konfederacije koje se sastojila od Veliko vojvodstvo Varšave, Švedske i Danske. Takođe kao veliki obožavatelj Aleksandrov, Napoleon je stvorio novi sistem u Evropi, koji je na neki način oponašao Antičku Makedonsku Imperiju.
            Istražujuči detalje Aleksandrovog života, saznao je da je Aleksandar bio opsednut i konstantno je tragao za besmrtnošču, što ga je dopunski uverilo i ucvrstilo u njegovoj potrazi na istu temu.

            Sledeći njegove stope krenuo je i u Egipat, gde se u 1798 god. odvila jedna misteriozna epizoda u potrazi za Aleksandrovim grobom. Kad su Napoleonove trupe osvojile Egipat, preko Aleksandrije, u dvorištu jedne Đamije, koja je ranije bila Crkva Sv.Atanasija, stojeći u maloj građevini, stajao je jedan sarkofag, koji je bio lepo dekoriran i koji je bio koriščen kao cisterna za Obožavače, a za koga je lokalno stanovništvo pričalo ubeđeno da je to Aleksandrov grob. Napoleonove trupe su ga preuzele i stavile na Francuski brod, koji nije stigao u Pariz jer je več 1801 god. Egipat osvojen od Engleza koji su tzv. Aleksandrov sarkofag odneli u Britanski muzej u Londonu.
            Ta epizoda nije omela velikog Napoleona da sledi Aleksandrove stope i da poput njega ode i poseti veliku Keopsovu Piramidu, a u njoj poseti Kraljevu komoru. U 1798 god. on je sa sobom uzeo arheologe, inžinjere, astrologe, geometre i druge profile.
      Događaj je što više misteriozan jer je Napoleon prilikom posete velikoj piramidi, zatražio da bude ostavljen sam u Kraljevoj komori. Kad je napustio Komoru, reportirano je da je izgledao vidno uzbuđeno. Kad su ga njegovi pomočnici upitali da li je bio svedok nečeg misterioznog, on je odgovorio da nema komentara i da neće više nikad da se o tom incidentu priča. Mnogo godine kasnije, kad je bio na smrtnoj postelji, njegov blizak prijatelj, ga je upitao: Šta se ustvari desilo u Kraljevoj Komori, a kad je Napoleon hteo da odgovori iskreno, odjednom se zaustavio i prestao pričati. Njegov sledeći odgovor je bio “Ne, koja je svrha da ti kažem. Ti mi nikad ne bi verovao “. Aleksandar Veliki je takođe proveo vreme u Kraljevoj Komori i imao je takođe čudna saznanja.
 Šta su ovi veliki lideri videli u Kraljevoj Komori ?
 Da li su shvatili i uvideli značaj i pravu svrhu Velike Piramide u Gizi ?
 Da  li  su  osetili  moći   koje  im  je  energija koncentrisana u  Kraljevoj  komori dala ? Do  koja  su još  saznanja  došli ?
              Činjenica je bila da se Kraljeva komora nalazila i još se nalazi na vrhu Velike Piramide, na visini na kojoj se u običnim modelima piramida koncentriše energija, koja ima nepoznatu prirodu, a kojom se mogu uraditi mnoge stvari ?
            Činjenica je bila da su mnogi arheolozi tragali, ali nikad nisu pronašli mumiju u Velikoj piramidi, što je kasnije pravdano njenom ograbljivanju ?
            Kako i da je još ostaje neodgovoreno pitanje da li su Aleksandar i Napoleon, u Velikoj Kraljevoj Komori bili svedoci Eliksira besmrtnosti ili bili svedoci dubljih uvida za ovaj svet ?
 Ako je to tako, a očigledno da je neki čudan uvid postojao, ostaje pitanje da li u današnje vreme možemo iskoristiti moć Piramide i Kraljeve komore zarad nekog benefita za Čovečanstvo i da li je to već urađeno ?
Da li te koristi može da ima obični čovek, u svakoj zemlji, a ne samo Lideri ?


Koriščeni izvori:
http://www.gizapyramid.com/history.htm

No comments:

Post a Comment